flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика в суді - перший крок до майбутньої професії

09 лютого 2024, 13:15

 Щороку студенти, що навчаються на юридичних факультетах різних вищих навчальних закладів України, проходять навчальну практику Монастирищенському районному суді Черкаської області. Такий досвід для студентів є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а перш за все можливістю для хлопців та дівчат визначитись із професійною долею.

У січні-лютому в суді проходять практику 6 студентів 2-3 курсів. Деякі з них вже не вперше обирають базу практики Монастирищенський районний суд Черкаської області.

За час проходження практики студенти-правники відвідують відкриті судові засідання, виконують практичні завдання, що їм доручають судді, працівники апарату, таким чином знайомляться із роботою суду.

Переконані, що проходження практики в суді позитивно вплине на формування правосвідомості молодих громадян та в майбутньому підвищить рівень довіри до суду.

Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

За повідомленням прес служби суду