flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей та лекція для студентів: «Вибір кожного…»

15 лютого 2024, 10:19

14 лютого 2024 року вчергове були відкритими двері для бажаючих ознайомитись з роботою Монастирищенського районного суду Черкаської області. Цього разу гостями нашого суду стали студенти Державного навчального закладу "Монастирищенський професійний ліцей".

 Ознайомлення з роботою суду провели керівник апарату Домачук О.М. та заступник керівника апарату Безелюк А.В.

Студенти побували в реальному судовому засіданні та мали змогу спостерігати як відбувається судовий процес.

Лекцію на тему: «Вибір кожного…» провела голова суду Жежер Ю.М. Приклади реальних історій з судової практики щодо вчинення злочинів вразили слухачів. Студентам було над чим замислитися та зробити відповідні висновки, звернути увагу на свою поведінку. Суддя роз»яснила студентам давню латинську мудрість Dura lex, sed lex, що означає "Закон суворий, але це закон", та те що законів, якими б вони не були і як би не сприймались, потрібно дотримуватись, а незнання їх не звільняє від відповідальності.

Також до участі приєднався прокурор Монастирищенського відділу Уманської окружної прокуратури Блиндюк В.Б., який з метою покращення обізнаності студентів, розповів їм про склад кримінального правопорушення. Пояснив з якого віку настає кримінальна відповідальність, та за які вчинки.

Зустріч пройшла у теплій атмосфері, студенти висловили щирі слова подяки за цікаву зустріч.

А на завершення зустрічі голова суду порадила студентам добре навчатися та не порушувати Закони. На поставлені питання слухачі отримали відповіді.