flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у суді – це можливість зазирнути за завісу невідомого

21 грудня 2023, 10:58

20 грудня 2023 року для учнів 10 класів ліцею «Успіх» Монастирищенської міської ради Черкаської області працівниками Монастирищенського районного суду Черкаської області провеено правоосвітницький захід «День відкритих дверей суду».

Мета заходу – підвищення обізнаності молоді про діяльність судових органів, формування у них поваги до права, укріплення довіри до судової влади та виховання правової культури.

Ознайомчий екскурс провели керівник апарату суду Оксана Домачук та заступник керівника апарату суду Альона Безелюк. Під час екскурсії діти оглянули зали судового засідання, канцелярію суду, дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, про порядок роботи з ними, порядок реєстрації справ різних категорій, видачу копій судових рішень.

 

Старшокласники ознайомились з порядком проведення судових засідань та фіксуванням судового процесу за допомогою новітніх технологій.

Оксана Домачук розповіла історію суду, про сучасну роботу суду, про функції та завдання місцевих судів, судову реформу в Україні. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з архівними документами датованими 1945-1948 років.

Начальник Монастирищенскього відділу Уманської окружної прокуратури Володимир Блиндюк  в межах заходу «День відкритих дверей» провів виступ перед учнями десятого класу на теми, які стали актуальні для підліткового середовища, зокрема поняття юридичної відповідальності та її різновиди, вік, з якого може наставати кримінальна відповідальність та мета кримінального покарання.

На завершення заходу учасники дня відкритих дверей побували на розгляді справжнього кримінального провадження, а також під процесуальним супроводом голови суду Юлії Жежер самі стали учасниками імпровізованого судового засідання в порядку цивільного судочинства та прийняли на себе ролі судді, секретаря судового засідання, позивача, представника позивача, відповідача, його представника та свідків. 

Наостанок учні висловили щирі слова вдячності голові суду Юлії Жежер, працівникам суду за зустріч та змістовну бесіду, виявили бажання відвідати суд ще раз.

 

За повідомленням прес служби суду