flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про роботу суду в період «червоної» карантинної зони

12 листопада 2021, 07:40

Із 12 листопада, п’ятниці, на території Черкаської області запроваджується «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення 9 листопада ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як працює Монастирищенський районний суд Черкаської області в період посиленого карантину?

Законодавством України визначено, що робота суду не може бути припинена. Судді та працівники апарату Монастирищенського районного суду Черкаської області продовжуватимуть працювати за звичним графіком для забезпечення кожному доступу до правосуддя.

Так, Монастирищенський районний суд Черкаської області працює в штатному режимі з урахуванням обмежувальних карантинних заходів, а саме:

  • обмежено допуск у приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань;
  • заборонено перебування у приміщенні суду осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • особливий прийом громадян керівництвом суду, інші заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду, проводяться за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, а також наявності в учасників засобів індивідуального захисту;
  • здійснюється додаткова санітарна обробка в адміністрації будівлі Монастирищенського районного суду Черкаської області та вживаються інші профілактичні заходи задля відведення загрози здоров’ю працівникам суду та відвідувачам суду.

Крім того, нагадуємо, що звернутися до суду та отримати відповіді на запитання  можете не виходячи з дому, використавши альтернативні шляхи звернення до суду:

  • Всі необхідні документи, позовні заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) можна надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «електронний суд» або поштою;
  • Учасники судових засідань можуть подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами, направивши власноруч підписану заяву на електронну адресу суду.
  • Інформація про дату та час судових засідань знаходиться на сайті суду в розділі «Список справ, призначених до розгляду»:   https://ms.ck.court.gov.ua/sud2313/gromadyanam/csz/

Довідкову інформацію можна отримати за телефонами:

  • (04746) 2-50-63 – канцелярія суду;
  • (04746) 2-51-05 – керівник апарату.

Електронна поштова скринька суду: inbox@ms.ck.court.gov.ua

 За повідомлення пресслужби суду