flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Що на території України XVI—XVIII століть розуміли під словом «рукоприкладство»? А Ви знали, що це – підписання документів?

14 лютого 2020, 11:05
Що на території України  XVI—XVIII століть розуміли під словом «рукоприкладство»? А Ви знали, що це – підписання документів?
Саме на такі цікаві  запитання давали відповідь учні 9, 10 класів опорного закладу загальної середньої освіти "Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5" .
Близько 30 учнів разом із вчителями Олександром Паламарчуком та Галиною Шевчук вкотре завітали до Монастирищенського районного суду Черкаської області для участі в правознавчій вікторині, яка відбулася в стінах суду.
Ключовою метою заходу стало забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, обізнаності з судовою гілкою влади. Зустрічала гостей– керівник апарату суду Юлія Жежер, яка розповіла про функцію та роль суду та судової системи загалом.
Потому учасники піднялись до залу судового засідання, де сформували команди та захопливо шукали відповіді на складні запитання, що були завчасно підготовлені студентами, які проходять практику в суді Володимиром Сідавським та Веронікою Сміхун.
Команди «Правознавців» та «Слідопитів» наполегливо змагалися між собою та обговорювали в командах відповіді на запитання, пов»язані з історією становлення та розвитку права.
Ведуча та ініціатор заходу суддя Монастирищенського районного суду Черкаської області Наталія Мазай відзначила високий рівень знань та умінь школярів.
Учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.
Маємо нагоду висловити особливу вдячність вчителям школи за виховання та навчання таких розумних, кмітливих, допитливих діток.
За повідомленням прес-служби суду
Світлина від Юлії Жежер.Світлина від Юлії Жежер.
Світлина від Юлії Жежер.