flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про вжиті заходи щодо протидії корупції

02 серпня 2017, 16:25

Інформація про вжиті заходи щодо протидії корупції

 

На виконання Постанови КМУ від 29.05.2015 року № 265 «Про затвердження Державної програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційної стратегії) на 2015-2017 роки», Закону України «Про  запобігання корупції», Монастирищенський районний суд Черкаської області  інформує, що з 30.01.2014 року в суді призначено відповідальну особу з питань запобігання та протидії корупції - керівника апарату Монастирищенського районного суду Черкаської області Жежер Ю.М. ( наказ № 17-О від 30.01.2014 року ).

На виконання вимог щодо забезпечення можливості для внесення повідомлень про корупцію, у Монастирищенському районному суді Черкаської області з 23.06.2014 року діє «скринька довіри», яка розміщена у фойє на 1 поверсі суду.

На інформаційному стенді суду роз»яснено   громадянам  право звернутися з усним чи письмовим повідомленням про виявлені факти вчинення корупційних правопорушень шляхом направлення листа через «скриньку довіри» чи безпосередньо до керівника апарату Монастирищенського районного суду Черкаської області Жежер Ю.М., яка є відповідальною особу з питань запобігання та протидії корупції в суді.

Працівниками Монастирищенського районного суду Черкаської області до 01.04.2016 року подано декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий  рік, які долучені до особових справ. Декларації суддів розміщені на офіційному веб-сайті суду.  

Протягом 2016 року проведено інформаційну кампанію щодо нового порядку подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування шляхом публікації керівником апарату суду відповідних роз»яснень у засобах масової інформації та на офіційній веб-сторінці суду.

Згідно Закону України «Про запобігання корупції»  та рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від  10.06.2016 року № 2  суб»єктами декларування Монастирищенського районного суду Черкаської області подано щорічні декларації за 2015 рік службових осіб, які станом на 01 вересня 2016 року займають, згідно зі статтею 50 Закону відповідальне та особливо відповідальне становище.

В Монастирищенському районному суді Черкаської області постійно забезпечуються умови щодо проходження  навчання суддів та працівників апарату суду.

Згідно Закону України «Про доступ до судових рішень»  усі судові рішення оприлюднюються не пізніше наступного дня після їх виготовлення та підписання. Судові рішення вносяться до Єдиного державного реєстру судових рішень  та є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України.

Згідно Закону України «Про запобігання корупції», всі працівники апарату Монастирищенського районного суду Черкаської області ознайомлені під особистий підпис з обмеженнями, пов»язані з проходженням служби в Монастирищенському районному суду Черкаської області, що долучені до особових справ державних службовців.

Протягом 2016 року із працівниками апарату суду з метою підвищення особистої відповідальності, усунення причин та умов, що можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень проведено 14 занять щодо вивчення Закону України «Про запобігання корупції».

За період з 01.01.2016 року до 31.12.2016 року на працівників Монастирищенського районного суду Черкаської області не надійшло жодного повідомлення  про виявлені факти вчинення корупційних правопорушень та жодного працівника суду не притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

 

 

Відповідальний з питань запобігання

та протидії корупції – керівник апарату

Монастирищенського районного суду

Черкаської області                                                   Ю.М.Жежер

 

06.01.2017